Onderstebo sitrus-amandelkoek
Genoeg vir 6-8 mense
Bereiding: 20 minute
Baktyd: 55-60 minute
STROOP
250 ml (1 k) strooisuiker
125 ml (½ k) water
5 ml (1 t) vanieljegeursel
1 pomelo en 2 groot lemoene, ongeskil, in kwarte gesny
KOEK
4 eiers
250 ml (1 k) strooisuiker
5 ml (1 t) vanieljegeursel
250 ml (1 k) bruismeel
160 ml (2/3 k) ongesoute botter, gesmelt
250 g fyn amandels
OM VOOR TE SIT
mascarpone-kaas of Griekse jogurt
Voorverhit die oond tot 180 °C.
Smeer twee vierkantige koekpanne van 20 cm in deursnee of ’n langwerpige oondpan.
- Stroop Plaas die strooisuiker, water en vanieljegeursel in ’n kastrol en roer tot die suiker opgelos is. Kook sowat 3 minute tot effens stroperig.
- Plaas die pomelo- en lemoenkwarte in die stroop.
- Laat prut nog 10-15 minute.
- Haal van die stoof af en hou eenkant.
- Koek Plaas die eiers, strooisuiker en vanieljegeursel in ’n groot mengbak en klits 8-10 minute tot lig.
- Sif die bruismeel oor die eier-mengsel en vou dit daarby in. Vou die botter en amandels in.
- Pak die sitruskwarte in die pan(ne) en skep die beslag bo-op. Bak 45 minute of tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Giet enige oorblywende stroop oor die gaar koek sodra dit uit die oond kom.
- Om voor te sit Keer uit, sny in blokke en sit voor met die mascarpone-kaas of Griekse jogurt