Metode Spinasie-puree: Blansjeer die spinasie en plaas in ‘n voedselverwerker met die room. Verwerk tot ‘n gladde puree.
Tamatie-puree: Verhit die olie in ‘n braaipan en braai die uie tot goudbruin en gaar. Voeg die tamatie-pasta by en braai vir nog 2-3 minute.
Harlekyn omelet: Voorverhit die oond tot 160°C. Voer ‘n broodpannetjie met kleefplastiek uit. Klits 6 eiers in ‘n mengbak, voeg spinasie-puree by en geur goed met sout en swartpeper. Verhit ‘n braaipan met 1e olie. Giet die spinasie-eiermengsel daarin en roer vir 2-3 minute todat die eier begin stol. Skep die roereier in die voorbereide broodpannetjie. Klits nog 6 eiers in ‘n mengbak, voeg Parmesaankaas by en geur goed met sout en swartpeper. Verhit ‘n braaipan met 1e olie. Giet die eiermengsel daarin en roer vir 2-3 minute todat die eier begin stol. Skep die roereier bo-op die spinasie-laag in die broodpannetjie. Klits die laaste 6 eiers in ‘n mengbak, voeg tamatie-puree by en geur goed met sout en swartpeper. Verhit ‘n braaipan met 1e olie. Giet die tamatie-eiermengsel daarin en roer vir 2-3 minute todat die eier begin stol. Skep die roereier op die Parmesaan-laag in die broodpannetjie. Plaas die broodpannetjie in ‘n waterbad en bak die harlekyn omelet vir 10-15 minute. Keer die omelet uit, sny in skywe en bedien warm met roosterbrood. |