Oostenrykse Koffiekoek –
Roline de Beer
Hierdie
is 'n baie mooi nagereg, die koek word deurweek koffie en gegeur met brandewyn.
170 g botter
170 g strooisuiker
3 eiers, geklop
170 g bruismeel
knippie sout
280 ml klaargemaakte sterk, swart koffie
suiker
280 ml room, geklop met suiker en 2 druppels vanieljegeursel
amandels, bruin gerooster
brandewyn
170 g strooisuiker
3 eiers, geklop
170 g bruismeel
knippie sout
280 ml klaargemaakte sterk, swart koffie
suiker
280 ml room, geklop met suiker en 2 druppels vanieljegeursel
amandels, bruin gerooster
brandewyn
Stel
die oond op 190ºC.
Room
die botter en suiker in 'n mengbak tot dit lig en donsig is.
Klop
die eiers geleidelik by en vou die meel en sout by met 'n metaallepel.
Skep
die mengsel in 'n gesmeerde koekpan van 20 cm in deursnee vir 40 minute.
Keer
die koek uit wanneer dit gaar is en laat afkoel.
Meng
die koffie en suiker tot stroperig en geur met brandewyn na smaak.
Plaas
die koek op 'n bord, deurweek dit met die koffiestroop en smeer toe met die
room.
Versier
die koek met die amandels.