Vinnige tunagebak
Bereiding: 10 minute
Gaarmaaktyd: 30 minuteGenoeg vir 6 mense
500 ml (2 k) skroefpasta
170 g x 2 blikke tuna250 g sampioene, in skywe gesny
2 sprietuie, gekap
250 g kaas-en-uie-tjips, fyngedruk
250 ml (1 k) dikroom
4 eier, geklits
sout en peper, na smaak
250 ml (1 k) gemengde kaas (mozzarella en cheddar)
slaai vir voorsit
1. Voorverhit die oond tot 180
⁰C. Smeer ’n koekpan. Kook die pasta volgens die aanwysings op die verpakking
en dreineer.
2. Meng die tuna, sampioene, sprietuie en
tjips in ’n bak. Meng die room, eiers, sout en peper in ’n beker. Giet die
roommengsel by die tunamengsel in, voeg die helfte van die kaas by en meng.
3. Bedek die bodem van die gesmeerde koekpan
met die pasta. Bedek met die tunamengsel en oorblywende kaas. Bak ’n halfuur of
tot ferm. Sit voor saam met slaai.