Tuesday, 26 November 2013

Pesto Pasta met Hoender




Lourens de Lange
Pesto Pasta met Hoender

Bestanddele
1 Pak fettuccine, linguine of spaghetti
1 eetlepel margarine...
1 eetlepel sonneblom olie
3 Ontbeende hoender borsies sonder vel
Sout en peper
18 kersietamaties
1/2 koppie Basil pesto

Aanwysings

Kook pasta, roer af en toe, tot al dente, sowat 12 minute.
Intussen, in 'n medium pan, smelt margarine en olie. Geur hoender met sout en peper en braai oor medium-hoë hitte tot ligbruin en ferm te raak, sowat 5 minute per kant. Plaas in 'n bord en bedek met foelie om warm te hou. Behou vet van pan. Voeg tamaties by en braai oor medium-hoë hitte, roer dikwels, totdat hulle begin sag word, sowat 5 minute. Sny hoender in stukke.
Skep 1 koppie pasta water uit en hou eenkant. Dreineer pasta en plaas terug in die pot. Voeg hoender, tamaties en uitgehoude pasta water saam met pasta. Roer pesto by en meng goed totdat bestanddele bedek is.