Thursday, 28 November 2013

CHEDDARKAAS-EN-BILTONG VETKOEK

CHEDDARKAAS-EN-BILTONG VETKOEK: [deur Barbara Joubert]
(sowat 8 vetkoeke)
250 g (445 ml) witbroodmeel 
250 g (445 ml) koekmeel 
10 ml sout 
1 x 10 g kitssuurdeeg 
15 ml suiker  
315 ml warm water  
sowat 600 ml sonneblomolie  
sowat 240 g cheddarkaas, gerasper  
sowat 180 g gesnyde beesbiltong
SO MAAK JY:
Meng witbroodmeel, koekmeel, sout en suurdeeg. Kombineer suiker en warm water en voeg by die meel. Meng goed. Knie deeg vir minstens 10 minute op ’n meelbestrooide oppervlak
tot lekker elasties. Plaas  deeg in ’n bak (taamlik groter as die deeg). Smeer ’n klein bietjie olie daaroor – dit verhinder uitdroging.
Maak bak met kleefplastiek toe en laat deeg op ’n louwarm plek rys tot byna dubbel die grootte. As dit nogal koud is, skakel ek my lou-oond op laag aan en laat die deeg daarin rys.
Knie die deeg af. Vorm ronde vetkoeke. Neem ’n hand vol gerasperde kaas en so 5 – 6 snye biltong en druk dit styf saam. Maak ’n holte bo in die middel van die vetkoek en druk saamgeperste kaas en- biltong in die middel van die deeg in. Druk die vulsel toe in die deeg en plaas vetkoeke op ’n bakplaat. Laat weer vir so 30 minute rys. Verhit olie in ’n kastrol.
Breek ’n klein stukkie deeg af om te toets of olie gereed is: As dit dadelik begin braai, is olie reg. Braai so 3 vetkoeke op ’n slag. Draai hulle om wanneer dit aan die een kant begin verbruin. Verlaag die olie se temperatuur en draai die vetkoeke nou en dan om. Hulle braai vir minstens 10 minute. Dreineer op kombuispapier.
 
 
CHEDDARKAAS-EN-BILTONG VETKOEK: [deur Barbara Joubert]
(sowat 8 vetkoeke)

 250 g (445 ml) witbroodmeel
250 g (445 ml) koekmeel
10 ml sout ...
1 x 10 g kitssuurdeeg
15 ml suiker
315 ml warm water
sowat 600 ml sonneblomolie
sowat 240 g cheddarkaas, gerasper
sowat 180 g gesnyde beesbiltong

 SO MAAK JY:
Meng witbroodmeel, koekmeel, sout en suurdeeg. Kombineer suiker en warm water en voeg by die meel. Meng goed. Knie deeg vir minstens 10 minute op ’n meelbestrooide oppervlak
tot lekker elasties. Plaas deeg in ’n bak (taamlik groter as die deeg). Smeer ’n klein bietjie olie daaroor – dit verhinder uitdroging.

 Maak bak met kleefplastiek toe en laat deeg op ’n louwarm plek rys tot byna dubbel die grootte. As dit nogal koud is, skakel ek my lou-oond op laag aan en laat die deeg daarin rys.

 Knie die deeg af. Vorm ronde vetkoeke. Neem ’n hand vol gerasperde kaas en so 5 – 6 snye biltong en druk dit styf saam. Maak ’n holte bo in die middel van die vetkoek en druk saamgeperste kaas en- biltong in die middel van die deeg in. Druk die vulsel toe in die deeg en plaas vetkoeke op ’n bakplaat. Laat weer vir so 30 minute rys. Verhit olie in ’n kastrol.

 Breek ’n klein stukkie deeg af om te toets of olie gereed is: As dit dadelik begin braai, is olie reg. Braai so 3 vetkoeke op ’n slag. Draai hulle om wanneer dit aan die een kant begin verbruin. Verlaag die olie se temperatuur en draai die vetkoeke nou en dan om. Hulle braai vir minstens 10 minute. Dreineer op kombuispapier.
 
 
 
Kos vir kampeerders met idees vir kampering