Eiervrug-lasagne
Genoeg vir: 4-6 mense
Gaarmaaktyd: 1 uur
Gaarmaaktyd: 1 uur
2 eiervrugte, in skywe gesny
250 ml (1 k) koekmeel
3 eiers, geklits
30 ml (2 e) olie
250 ml (1 k) koekmeel
3 eiers, geklits
30 ml (2 e) olie
MAALVLEISSOUS
1 ui, fyn gekap
2 knoffelhuisies, gekneus
1 kg maalvleis
1 blikkie (25 g) tamatiepasta
1 blik (410 g) tamatiepuree
80 ml blatjang
sout en vars gemaalde
swartpeper
20 ml (4 t) pietersielie, fyngekap
1 ui, fyn gekap
2 knoffelhuisies, gekneus
1 kg maalvleis
1 blikkie (25 g) tamatiepasta
1 blik (410 g) tamatiepuree
80 ml blatjang
sout en vars gemaalde
swartpeper
20 ml (4 t) pietersielie, fyngekap
WITSOUS
120 ml (½ k) botter
160 ml koekmeel
1 liter (4 k) melk
250 ml (1 k) cheddarkaas, gerasper
120 ml (½ k) botter
160 ml koekmeel
1 liter (4 k) melk
250 ml (1 k) cheddarkaas, gerasper
Voorverhit die oond tot 180 °C.
Sny die eiervrugte in 1 cm-skywe en doop elkeen in meel. Skud die ergste meel af en doop die skywe
daarna in die eier. Verhit van die olie
en braai die eiervrugskywe aan albei kante tot gaar.
Verhit die res van die olie en braai die ui en knoffel tot sag. Voeg die maalvleis by en braai tot amper
gaar. Roer die tamatiepasta en -puree,
blatjang, sout, peper en pietersielie by en laat prut 20 minute.
Verhit die botter in ’n kastrol, roer die meel by en meng tot
dit ’n pasta vorm. Giet die melk by en
roer tot ’n dik witsous vorm. Geur met
sout en peper.
Bedek die oondbak (20 cm x 30 cm) met ’n dun lagiewitsous,
daarna ’n lagie eiervrug en dan maalvleis.
Herhaal die lae tot al die bestanddele gebruik is.
Eindig met witsous, sprinkel kaas bo-oor en bak 40 minute of tot
gaar.