MACARONIE EN KAAS
150g
botter
120g
meel2 liter melk
500g sterk cheddarkaas, gerasper
250g kersietamaties in helftes gesny
Sout en varsgemaalde swartpeper
Kook
die macaroni (1 pak genoeg vir 6 porsies) volgens die aanwysings op die
pak. Smelt die botter in ‘n pan oor lae
hitte. Wanneer gesmel, voeg die meel by
en roer dit goed. Haal van die hitte af
en voeg die melk bietjies vir bietjies by sodat dit nie klonte maak nie. Meng dit baie goed tot glad. Sit terug op die stoof en hou aan met roer
tot dik. Voeg nou die kaas by en meng
goed. Moet nie al die kaas byvoeg nie –
jy moet nog bo-oor ook sprinkle. Wanneer
die pasta gaar is, dreineer en voeg by die sous. Rangskik tamaties bo-op. Sprinkel die res van die kaas oor en bak in
die oond vir 20 – 30 minute op 180°C.
Opsioneel: ’n hand vol ontpitte olywe