Frans Kleingeld se wen-bobotie
6 - 8 porsies
- 2 dik snye bruinbrood
- 375 ml melk
- 25 ml olyfolie
- 10 ml botter
- 2 uie, fyngekap
- 3 knoffelhuisies, fyngekap
- 30 ml kerriepoeier
- 15 ml appelkooskonfyt
- 30 ml blatjang
- 25 ml bruin asyn
- 5 ml suurlemoensap
- 15 ml Worcestersous
- 15 ml borrie
- 1 kg maer beesmaalvleis
- 100 ml ontpitte rosyntjies
- 100 ml amandel-splinters
- 10 ml sout
- 3 eiers
- 8 klein lourierblare of suurlemoen-blare
Meng goed en braai oor lae hitte totdat die vleis net begin verkleur. Verwyder van stoof. Klits een eier en meng met maalvleismengsel. Giet in vuurvaste, gesmeerde bak. Rangskik lourier- of suurlemoen-blare bo-op bobotie en druk 'n bietjie vas. Klits twee eiers met die oorblywende borrie en melk. Giet stadig oor bobotie. Plaas bak in oondpan. Giet water om bak in oondpan tot sowat twee derdes vol. Bak vir 1 uur. Sit voor met rosyntjiegeelrys.