(8 - 10 porsies)
- 1 springbokboud, sowat 2,5kg
- 40ml olyfolie
- 1 ui, fyngekap
- 400g gerookte spek, in blokkies gesny
- 40ml bruinasyn
- 2 lourierblare
- 8 heel naeltjies
- 500ml water
- sout en swartpeper
Slapdeeg vir Pastei...wat jy moet weet.
Vir 'n ronde bak van sowat 20 x 10cm met
die helfte van die resep links se vleisvulsel
(6 porsies)
- 1 eier
- 125ml melk
- 125ml sonneblomolie
- 120g (215 ml) koekmeel
- 10ml bakpoeier
- 1ml sout
30 x 18cm met die hele vulsel
(10 porsies)
- 2 eiers
- 250ml melk
- 250ml sonneblomolie
- 240g (430ml) koekmeel
- 20ml bakpoeier
- 2ml sout
- Klits eier, melk en olie saam.
- Meng meel, bakpoeier en sout in 'n mengbak. Voeg die eiermengsel by en klits goed totdat daar geen klonte is nie.
- Skep die beslag oor die vleis.
V&A Vries dit
Hoe lank kan ek my heel springbokboud vries?
Verkieslik nie vir langer as 8 - 12 maande nie. Daarna kan die vleis baie droog word.
Gerookte spek vir stop
Vra jou slagter vir spek wat jy self kan opsny, of gebruik repiespek (streaky bacon).
En bykosse?
Soetpatats is perfek by die boud en pastei. Daar's 'n heerlike resep op sarie.com. Klik op kos en wyn>sarie, kos> resepte>bykos en tik "soetpatats" in die soekblokkie.
Wat van 'n jellie?
As jy soos ek in die Karoo grootgeword het, ken jy appelof kweperjellie saam met wildsvleis. Supermarkte het baie nuwe geure, soos bosbessie-jellie ("cranberry").
Veelsydig
Gaar wildsvleis kan weer gebruik word vir allerlei geregte, bv. 'n heerlike pastei van fyngekookte oorskietboud.