Friday, 31 May 2013
Klam sjokoladekoek
Koek
250 ml koekmeel
60 ml kakao
250 ml suiker
2 ml sout
10 ml bakpoeier
125 ml kookwater
125 ml olie
4 eiers, geskei
Stroop
180 ml ingedampte melk
125 ml suiker
Ganache
100 g donker sjokolade
60 ml ingedampte melk
Gekrummelde Flake of gerasperde sjokolade
Voorverhit oond tot 180 °C en smeer ’n ringkoekpan van 25 cm met olie. Sif meel en kakao en meng met suiker, sout en bakpoeier. Klits kookwater en olie saam. Skei eiers. Voeg eiergele by olie-en-watermengsel en klits goed. Hou witte eenkant.
Voeg vloeistofmengsel by droë bestanddele en meng deur. Klits eierwitte tot stywe punte vorm en vou by beslag in. Skep in voorbereide pan en bak vir 25-30 minute tot deurgaar. Terwyl koek bak, verhit ingedampte melk en suiker tot kookpunt. Sodra koek uit oond kom, prik gaatjies daarin en giet warm stroop oor. (Dit sal lyk asof stroop te veel is, maar alles sal intrek.)
Laat afkoel en keer uit. Smelt sjokolade en ingedampte melk saam tot glad en smeer oor koek. Sprinkel Flake óf gerasperde sjokolade oor. Lewer een middelslagkoek.