Monday, 15 April 2013

Oreo Tert




Prep: 20mnTotal: 1uur 20mn

BESTANDDELE
1 pakket gewone Oreo koekies (Nie Double Stuff) - ongeveer 36 koekies
6 eetlepel botter, gesmelt
1 - 8 gram pakkie roomkaas, versag
1/4 koppie suiker
2 eetlepels koue melk


1 - 12 gram Cool Whip room, geklits
2 - 3,9 gram pakkette sjokolade kitspoeding.
3 1/4 koppies koue melk
1 en 1/2 koppies mini sjokolade
AANWYSINGS
Begin deur die breek van 36 Oreo koekies. Ek gebruik my voedsel verwerker vir hierdie, maar jy kan ook plaas dit in 'n groot ziplock sakkie en vergruis dit met 'n koekroller. Wanneer die Oreos gedraai het in fyn krummels, is jy klaar.
Die oordrag van die Oreo krummels aan 'n groot bak. Roer 6 eetlepels gesmelte botter en gebruik 'n vurk om die botter te neem in die koekie krummels. Wanneer die botter versprei word, dra die mengsel tot 'n 9 x 13 duim bak. Druk die krummels in die bodem van die pan. Plaas die pan in die yskas terwyl jy werk op die bykomende lae.
Meng die room kaas met 'n menger tot lig en donsig. Voeg 2 eetlepels melk en suiker by en meng goed. Roer 1 en 1/4 koppies Cool Whip. Smeer die mengsel oor die kors.
In 'n bak, kombineer sjokolade kitspoeding met 3 en 1/4 koppies koue melk. Klits vir 'n paar minute totdat die poeding begin verdik. Gebruik 'n spatel om die mengsel te versprei oor die vorige roomkaas laag. Laat die nagereg te rus vir ongeveer 5 minute sodat die poeding ferm op verder.
Smeer die oorblywende Cool Whip oor die top. Sprinkel mini sjokolade eweredig oor die top. Plaas in die yskas vir 1 uur, of die yskas vir 4 uur voor bediening.