Wednesday, 14 November 2012

Wortel-en-kaas-koek





Maak: 1 x 20 cm-koek
Bereidingstyd: 25 minute
Baktyd: 30 minute
Oondtemperatuur: 180 °C

• 125 ml (85 g) suikerplaasvervanger (soos Huletts sugalite)
• 2 groot eiers
• 65 ml sonneblomolie
• 250 ml (140 g) koekmeel
• 10 ml bakpoeier
• 5 ml koeksoda
• 500 ml (250 g) fyngerasperde wortel

VERSIERSEL
• 1 x 200 g-bakkie vetvrye gladde maaskaas
• 50 ml vetvrye jogurt
• 50 ml suikerplaasvervanger

1 Klits die suikerplaasvervanger, eiers en olie saam.
2 Sif die droë bestanddele en voeg dit om die beurt met die wortels by die eiermengsel.
3 Gooi die deeg in 'n gesmeerde en gevoerde koekpan van 20 cm en bak dit vir 30 tot 35 minute in die verhitte oond.
4 Versiersel: Meng die maaskaas, jogurt en suikerplaasvervanger. Wag totdat die koek heeltemal afgekoel het en smeer die versiersel dan bo-oor.