Bestandele:
500 g groenvye
1 liter koue water
500 g groenvye
1 liter koue water
1 liter kook water
5 ml kalk
5 ml kalk
Stroop:
500g wit suiker
750 ml water
10 ml suurlemoensap of 1 ml wynsteensuur
1 stuk pypkaneel
Hou die stingels aan en skil dun of skraap die velletjie af.
500g wit suiker
750 ml water
10 ml suurlemoensap of 1 ml wynsteensuur
1 stuk pypkaneel
Hou die stingels aan en skil dun of skraap die velletjie af.
Sny 'n kruis in die onderkant van elke vy.
Meng koue water en kalk, plaas vye in oplossing en laat oornag week.
Meng koue water en kalk, plaas vye in oplossing en laat oornag week.
Spoel onder koue kraan water af.
Plaas in 'n vuurvaste bak en voeg kookwater en blare by.
Bedek en plaas in mikrogolf 8-10 min by volle krag.
Meng al die stroop bestandele en roer tot die suiker opgelos het. Bedek en mikrogolf 10 min by volle krag. - roer 2 maal deur.
Gooi vye af en plaas in warm stroop. Mikrogolf 30 - 40 min by volle krag - roer dikwels.
Skep vrugte in flesse en giet warm stroop bo oor, laat effens afkoel voordat die flesse verseël word.
Die vye is pragtig groen hoor!
* In plaas van kalk gebruik 10 ml koeksoda op 1 liter water
Meng al die stroop bestandele en roer tot die suiker opgelos het. Bedek en mikrogolf 10 min by volle krag. - roer 2 maal deur.
Gooi vye af en plaas in warm stroop. Mikrogolf 30 - 40 min by volle krag - roer dikwels.
Skep vrugte in flesse en giet warm stroop bo oor, laat effens afkoel voordat die flesse verseël word.
Die vye is pragtig groen hoor!
* In plaas van kalk gebruik 10 ml koeksoda op 1 liter water