Wednesday, 25 April 2012

VLASKYWE

1 pak (200g) Cream Cracker-beskuitjies
1 Liter melk
250 ml suiker
60g botter of margarien
120 ml koekmeel
80 ml  vlapoeier
2 ml sout
100 ml koue water
3 eiers geskei
5 ml vanieljegeursel
500 ml versiersuiker, gesif
40 ml kookwater

Metode:
Smeer 'n vlak glasbak van 35 x 25 x 5 cm.
Pak 15 van die beskuitjies in rye van 5 x 3 op die boom van die bak sodat die breeklyne van al die beskuitjies in dieselfde rigting lê.
Verhit die melk in 'n groot kastrol tot kookpunt.
Voeg die suiker en botter of margarien by en roer tot gesmelt.  Haal van die stoof af.
Meng die koekmeel, vlapoeier, sout en koue water deeglik.
Voeg die eiergele by en klits goed.
Klits 'n bietjie van die melkmengsel geleidelik in die vlamengsel in.
Giet terug in die kastrol by die res van die melk.
Roer aanhoudend oor lae hitte en kook sowat 5 minute tot dik.
Haal van die stoof af en roer die vanieljegeursel in.
Klits die eierwitte tot sagte punte vorm en vou liggies met 'n metaallepel in die vlamengsel in.
Giet die warm vla oor die beskuitjies in die voorbereide bak.
Bedek die vla met 'n verdere 15 beskuitjies in rye van 5 x 3 sodat die breeklyne in dieselfde rigting as die onderste laag s'n is.
Laat die vlavulsel afkoel en plaas in die yskas om heeltemal koud te word.
Meng die versiersuiker en kookwater tot 'n smeerbare versiersel.
Giet dit stadig oor die beskuitjies en smeer eweredig oor.
Hou dit in die yskas tot benodig.
Sny die vlaskywe so groot soos die halwe kraakbeskuitjies en sit voor.
         
Maak 15 skywe.