· Voeg suurlemoensap by die water as jy ´n aartappel met skil en al kook. Die aartappel sal wit wees en jou potte sonder vlekke.
· Om te verhoed dat aartappels uitloop plaas jy ‘n vars groen appel by dit.
· Laat aartappels ‘n half-uur lank in melk lê om mooi bruin te bak.
· Gooi ‘n eetlepel melk in ‘n kastrol waarin jy aartappels kook. Dit voorkom dat dit kleur verloor.
· Kapokaartappels is lig en sag as ‘n knippie bakpoeier bygevoeg word.
· ‘n Gerasperde ui gee ‘n besonderse smaak aan kapokaartappels.
· ‘n Bietjie melkpoeier maak die aartappels ook mooi donsig.
· Voeg ‘n bietjie gerasperde suurlemoenskil by aartappelslaai vir ‘n pikante smaak.
· Giet slaaisous oor terwyl die aartappels nog lou is en dit trek in die aartappels in.