Thursday, 17 November 2011

Tong in Appelkoossous
























2 sout beestonge
Wortelskyfies
1 lourierblaar
1 groot ui in skywe gesny

Sous:
1 groot blik ingelegde appelkose
190ml bruinsuiker
5ml droë mosterd
125ml wit druiwe asyn
3ml sout
1 blokkie beesboeljon
85ml sultanas
Aromat
15ml meel en water om pasta te vorm.

Laat prut tong vir 1uur lank. Voeg ui lourier blaar en wortels by en prut vir nog 1 uur. Doop tonge in koue water en trek vel af. Sit eenkant. Sit appelkose met stroop in pot. Voeg suiker, mosterd, sultanas asyn en sout by. Verhit en roer aanhoudend.. As dit te soet is voeg 1 boeljonblokkie by. Voeg meel wat tot pasta gemaak is, by en roer sodat die sous nie vasbrand nie. Sny tong in skywe en voeg by sous. Verhit dwarsdeur voor opdiening. Bedien 10 tot 12 persone.