Tuesday, 13 September 2011

Aspersietert























(4 - 6 porsies)

•1 x 400 g-rol blaardeeg
•250 g spek, fyngekap
•170 g vars aspersies
•3 eiers
•100 ml room
•30 ml tiemie
•sout en swartpeper

Verhit oond tot 180 ˚C. Spuit 'n 9,5 x 33 cm-losboomquiche- pan met kleefwerende kossproei. Gebruik 'n koekroller en rol blaardeeg op 'n meelbestrooide oppervlak uit tot sowat 3 mm dik. Voer quiche-pan uit met deeg. Prik bodem met 'n vurk en bak vir 10 minute of tot begin verkleur. Sprinkel spek op bodem van kors, gevolg deur heel aspersies. Meng eiers, room en tiemie saam. Geur goed met sout en swartpeper.Gooi bo-oor aspersies en plaas terug in oond. Bak verder vir 15 - 20 minute of tot goudbruin en gestol. Laat effens afkoel en sit voor met slaai van jou keuse.

Resep uit 'n Sarie Tydskrif