Lamsboud met gebraaide aartappels
Maak dit stadig gaar sodat die vleis van die been afval.
1 lamsboud, op die been
6 knoffelhuisies
1 roosmaryntak
sowat 100 ml olyfolie
sap van 2 suurlemoene
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
8 - 10 aartappels, geskil
8 mediumgrootte uie
Verhit jou oond tot 180 °C. Sny klein kepies in die lamsboud en druk die knoffelhuisies daarin. Bind die roosmaryntak bo-op die boud vas met tou. Gooi ’n bietjie olyfolie in ’n oondroosterbak en plaas die lamsboud daarin. Gooi die suurlemoensap oor en geur met sout en peper. Plaas in die warm oond. Draai die temperatuur ná 1 uur af na 160 °C. Rangskik die groente om die boud en bedruip met vleissous. Rooster verder vir minstens 2½ uur. Draai ná ’n uur die groente versigtig om sodat dit weerskante lekker bruin kan word. Sit voor met groente van jou keuse.
Maak dit stadig gaar sodat die vleis van die been afval.
1 lamsboud, op die been
6 knoffelhuisies
1 roosmaryntak
sowat 100 ml olyfolie
sap van 2 suurlemoene
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
8 - 10 aartappels, geskil
8 mediumgrootte uie
Verhit jou oond tot 180 °C. Sny klein kepies in die lamsboud en druk die knoffelhuisies daarin. Bind die roosmaryntak bo-op die boud vas met tou. Gooi ’n bietjie olyfolie in ’n oondroosterbak en plaas die lamsboud daarin. Gooi die suurlemoensap oor en geur met sout en peper. Plaas in die warm oond. Draai die temperatuur ná 1 uur af na 160 °C. Rangskik die groente om die boud en bedruip met vleissous. Rooster verder vir minstens 2½ uur. Draai ná ’n uur die groente versigtig om sodat dit weerskante lekker bruin kan word. Sit voor met groente van jou keuse.