Pages

Wednesday, 14 December 2011

Kunsmark Kerrie Sosaties


Lettie Swarts se resep
 

Dit moet ‘n week voor die tyd berei word

Vakansietyd is mos braai tyd Hierdie is ‘n wenner

Vleis: Filet, Rump of skaapvleis , opgesny in blokkies.
Sosatiestokkies
Karringmelk

Week die vleis vir ‘n dag lank in die karringmelk
Week die sosatiestokkies in water , en druk dan die vleis oor die stokkies.

Maak ‘n pasta aan van die volgende:

4 eetlepels Kerriepoeier 2 eetlepels Borrie
1 eetlepel Masala ½ koppie Olyfolie
½ koppie Asyn ½ koppie Blatjang
½ koppie Appelkoos konfyt
Meng pasta bestanddele goed saam

Braai 2 groot uie in ‘n bietjie olyfolie , en voeg die pasta daarby.Voeg 2 koppies water daarby en verwyder van die stoof wanneer die mengsel begin kook.
Gooi dit uit in ‘n groot genoeg marineerbak
Week die sosaties vir 3 tot 4 dae in die mengsel
Haal dit uit wanneer dit gebraai word (oor warm kole) Draai dikwels om op die rooster tot gaar.