Pages
▼
Wednesday, 13 August 2014
Teetyd-rosyne-skons
Teetyd-rosyne-skons
Lewer 12
Bereiding: 10 min.
Bak: 15 min.
500 ml (2 k) meel
80 ml (⅓ k) strooisuiker
15 ml (1 e) bakpoeier
1 ml (¼ t) sout
125 g botter
1 eier, geklits
5 ml (1 t) vanielje-ekstrak
160 ml (⅔ k) melk
250 ml (1 k) rosyne
1 eiergeel, geklits (vir eierwas)
1.Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer een of twee bakplate en voer met bakpapier uit.
2.Meng die meel, strooisuiker, bakpoeier en sout in ’n bak.
3.Voeg die botter by en vryf met jou vingerpunte tot die mengsel soos growwe broodkrummels lyk. Roer die eier en vanielje-ekstrak in.
4.Voeg die melk stadig by terwyl jy roer tot die droë bestanddele net klam is. As die deeg klewerig word, hou op melk byvoeg en werk nog ’n bietjie meel in indien nodig. Roer die rosyne in.
5.Rol die deeg liggies tot ’n dikte van 3 cm uit op ’n oppervlak wat met meel bestrooi is. Sny skons met ’n ronde koekiesnyer uit. Maak die afsnysels bymekaar, rol weer uit en sny nog skons uit.
6.Verplaas die skons na die voorbereide pan en laat genoeg ruimte tussenin vir uitsit wanneer bak.
7.Verf die bokante met die eiergeelwas en bak 15 minute of tot goudbruin.