Glutenvrye saadjiebrood
Maak 1 brood
Voorbereityd 15 minute plus 2 uur rustyd
Gaarmaaktyd 50 minute
Jy benodig
- 4 eetlepels psilliumsaaddoppies
- 4 eetlepels sesamsaad
- ½ koppie klapper
- 1 koppie vlassaad
- ½ koppie rou haselneute of amandels, gekap
- 1½ koppie rou sonneblomsade
- 1 teelepel gekapte tiemie of roosmaryn
- 1 teelepel sout
- 350 ml water
- 1 eetlepel heuning
- 4 eetlepels gesmelte botter of klapperolie
- Smeer ’n klein broodpan van 22 cm x 12 cm met 1 eetlepel botter. Meng al die droë bestanddele in ’n bak. Meng die water, heuning en laaste 3 eetlepels botter, en meng dit met die droë bestanddele. (Voeg nog 1-2 eetlepels water by indien dit te moeilik meng.) Krap die mengsel in die broodpan en bedek dit met kleefplastiek. Laat dit vir 2 ure (of oornag) staan.
- Voorverhit die oond tot 175 °C. Bak die brood vir 20 minute. Dop die brood uit die pan en plaas dit onderstebo op ’n oondrakkie. Bak dit vir nog 35-40 minute in die middel van die oond. Die brood is reg wanneer dit hol klink as jy daarop klop. Die brood moet heeltemal afkoel wees voordat jy dit sny.